A VII-a editie a concursului national de cultura generala si de verificare a cunostinelor dobandite"Asii Cunoasterii", cuprins in CAERI 2019, pag. 19, poz. 536 va avea loc in data de  5 aprilie 2019.

Concursul se organizează la nivel național pentru elevii claselor I-IV, în limba română și în limbile materne maghiară și germană.

Concursul este fără taxă de participare.

   Pentru familiarizarea elevilor cu cerinţele concursului, pe site-ul concursului www.invatamant-primar.ro și pe site-ul Şcolii Gimnaziale Nr. 2 “Diaconu Coresi” Braşov sunt afişate modele de subiecte şi subiectele date la ediţiile precedente, iar pe platforma online ”Așii Cunoașterii” sunt create teste interactive. Subiectele vor fi concepute după modelul evaluărilor internaţionale şi vor conţine 20 de itemi obiectivi, semiobiectivi şi subiectivi. Elevii din clasa I participanţi la concurs trebuie să citească singuri cerinţele.

   În fiecare şcoală va exista un organizator, stabilit la nivelul şcolii care se va ocupa de înscrierea/reînscrierea/validarea cadrelor didactice, a elevilor participanți la concurs, introducerea rezultatelor, premierea elevilor etc. Doar acesta va putea opera modificările, corectările, introducerea rezultatelor etc.

   În vederea selectării elevilor care vor participa la concurs, în fiecare școală, cadrele didactice implicate organizează etapa I, în luna februarie 2019, care constă într-o probă eliminatorie, pe baza modelelor de subiecte/teste din anii precedenți/teste online de pe platforma concursului care se găsesc pe site-ul concursului www.invatamant-primar.ro

   Perioada de înscriere se desfășoară în două etape:

I. Înscrierea școlii (20 februarie – 20 martie 2019)

   Fiecare profesor organizator își creează un cont, dacă cel de anul trecut nu mai este activ sau dacă școala nu a mai participat până în acest an la concursul național ”Așii Cunoașterii”.

   Organizatorul descarcă ”Acordul de parteneriat pentru educație” și ”Declarația pentru prelucrarea datelor cu caracter personal”.

  Școala este înscrisă de către organizator pe site-ul concursului www.invatamant-primar.ro prin trimiterea ”Acordului de parteneriat pentru educație” completat, înregistrat, ștampilat, semnat și a ”Declarației pentru prelucrarea datelor cu caracter personal” completată și semnată de către profesorul organizator. Acestea vor fi scanate și trimise pe una din adresele de e-mail: asiicunoasterii@gmail.com sau concurs.asiicunoasterii@yahoo.com .

   Documentele vor fi verificate și școala va fi înscrisă de către Echipa de concurs. În cel mult o săptămână numele școlii va apărea în lista școlilor înscrise la concurs și profesorul organizator poate începe înscrierea profesorilor și a elevilor.

II. Înscrierea profesorilor și a elevilor (27 februarie - 31 martie 2018)

   Fiecare organizator înscrie/reînscrie/modifică numele profesorilor și al elevilor care au fost admiși după etapa eliminatorie, pe site-ul concursului www.invatamant-primar.ro , din contul personal.

 

   Concursul se va desfăşura în data de 5 aprilie 2019, în fiecare şcoală care are elevi înscrişi la concurs şi care va fi şi centru de evaluare.

   Proiectul îsi propune stimularea interesului elevilor pentru explorarea realitatii în vederea obtinerii performantelor.

   „Asii Cunoasterii” se adreseaza elevilor din clasele I-IV si urmareste evaluarea competentelor specifice vârstei scolare mici.

   Tematica concursului va valorifica experienta proprie a copilului si cunostintele din toate ariile curriculare si va consta în rezolvarea unui set de 20 de itemi (obiectivi, semiobiectivi si subiectivi).

   Initiator proiect: Scoala Gimnaziala Nr. 2 „Diaconu Coresi” Brasov - prof. Talpau Elena

Coordonatori proiect:

prof. Zugravu Mihaela, inspector învatamânt primar

prof. Cretoi Eugenia, inspector învatamânt primar

prof. Talpau Elena - Scoala Gimnaziala Nr. 2 „Diaconu Coresi” Brasov

prof. Dîrstariu Cristina Maria - Scoala Gimnaziala Nr. 2 „Diaconu Coresi” Brasov

prof. Popa Maria - Scoala Gimnaziala Nr. 2 „Diaconu Coresi” Brasov

ing. Giurgiteanu Mihai - Scoala Gimnaziala Nr. 2 „Diaconu Coresi” Brasov

prof. Antonescu Oana - Scoala Gimnaziala Nr. 19 Brasov

Va asteptam cu drag si in acest an, la cea de a VII-a editie a concursului!

Powered by Website Baker